Hej igen
Jag har lovat att lägga in receptet på de mörka brödet jag bakade.
De blev så goda!!!
Mörkt filmjölksbröd
1 liter fil
2 dl solroskärnor
2 dl vete eller rågkross
5 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
1 dl vetekli
1 dl linfrön
1/4 dl bikarbonat
2.5 dl mörk sirap
Blanda alla ingredienserna till en jämn smet.Smörj & bröa 2 avlånga
formar som rymmer vardera 2 liter.
Fördela den lösa smeten i formarna & sätt in direkt i ugnen 180 grader.
Baka 1 timme & 20 minuter.Täck ev,med folie efter halva tiden om det blir för mörkt
på ytan.Låt svalna på galler.
Smaklig måltid!!!!
De blev så goda!!!
Mörkt filmjölksbröd
1 liter fil
2 dl solroskärnor
2 dl vete eller rågkross
5 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
1 dl vetekli
1 dl linfrön
1/4 dl bikarbonat
2.5 dl mörk sirap
Blanda alla ingredienserna till en jämn smet.Smörj & bröa 2 avlånga
formar som rymmer vardera 2 liter.
Fördela den lösa smeten i formarna & sätt in direkt i ugnen 180 grader.
Baka 1 timme & 20 minuter.Täck ev,med folie efter halva tiden om det blir för mörkt
på ytan.Låt svalna på galler.
Smaklig måltid!!!!
Kommentarer
Postat av: gunnel
Tack för receptet då är det bara att vänta på lusten att baka Ha en bra dag
Trackback